Whiplash

Jaarlijks worden duizenden mensen het slachtoffer van een ongeval waarbij het hoofd een versnelde beweging maakt ten opzichte van de romp en de nekwervels verschuiven. Dit heet een whiplash, ook wel “zweepslag”, zoals de letterlijke vertaling van deze term luidt. Een whiplash komt in naar schatting 80% van de gevallen voor na een verkeersongeval. Vaak betreft het een kop-staartbotsing, waarbij het hoofd een enorme zwiep maakt. De spieren, banden, gewrichten en weke delen rondom de wervelkolom, waar onder andere de bloedvaten en zenuwen zich bevinden, kunnen daarbij beschadigd raken. Dan is er sprake van een whiplashtrauma. Bij de meeste whiplashslachtoffers blijft de schade beperkt; de klachten zijn tijdelijk van aard en verdwijnen na een paar weken. Als het weefsel echter rondom de nekwervels ernstig beschadigd is , kunnen de klachten aanmerkelijk langer aanhouden of zelfs blijvend van aard zijn. Naast de kop-staartbotsing kan een whiplashtrauma ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een lelijke val (van een trap) of in het kader van sport en spel.

Advies nodig?

Wenst u graag een stukje deskundig advies of wilt u verder geholpen worden met uw vraagstukken? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.RECHTSGEBIEDEN


Verkeersongevallen

Whiplash

Arbeidsongevallen

Medische fouten

Aansprakelijkheid voor dieren

CONTACT

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

Na invulling van dit contactformulier nemen wij in ieder geval binnen 2 werkdagen contact met u op. U kunt uw zaak natuurlijk ook telefonisch of per mail aan ons voorleggen. Wij bespreken intern altijd of de behandeling van uw zaak zich leent voor behandeling door ons kantoor.


Ons kantoor is ten allen tijde telefonisch bereikbaar. In het geval wij niet in de gelegenheid zijn uw telefoontje te beantwoorden, bestaat de mogelijkheid tot het inspreken van de voicemail of het versturen van een mail, waarna wij zo spoedig mogelijk bij u op de zaak terug komen.

mr Martine M.E.C. Breij

St. Hubertuslaan 83 | 6467 CJ KERKRADE 

breij@breijletselschade.nl | 045- 511 84 64 

mr Daniël S.G. Lie

Ambachtsstraat 6 | 6461 EW KERKRADE

lie@lieletselschade.nl | 045- 511 84 64