Aansprakelijkheid voor dieren

Bent u gebeten of omvergelopen door een hond, heeft u een trap gekregen van een paard of bent u van het paard gevallen? In art. 6:179 Burgerlijk Wetboek is de aansprakelijkheid voor bezitters van dieren vastgelegd. In dit artikel staat dat de bezitter van een dier in beginsel aansprakelijk is voor de door het dier aangerichte schade. Het gaat hier om een zogenaamde ‘risicoaansprakelijkheid’. Enkel het hebben van een dier dat schade toebrengt aan een ander, maakt al dat men aansprakelijk is en de schade dient te vergoeden. De bezitter van een dier moet dus vrijwel altijd de schade van het slachtoffer vergoeden. Voor de bezitter

van een dier is het dus belangrijk om een aansprakelijkheidsverzekering voor

particulieren af te sluiten. Anders dan de verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor motorvoertuigen (de autoverzekering), is een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren niet verplicht.

Advies nodig?

Wenst u graag een stukje deskundig advies, bijvoorbeeld over de aansprakelijkheid van de eigenaar van een hond of paard? Of wilt u verder geholpen worden met uw vraagstukken? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.RECHTSGEBIEDEN


Verkeersongevallen

Whiplash

Arbeidsongevallen

Medische fouten

Aansprakelijkheid voor dieren

CONTACT

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

U kunt uw zaak telefonisch of per mail aan ons voorleggen. Wij nemen in ieder geval binnen 2 werkdagen contact met u op. Wij bespreken intern altijd of de behandeling van uw zaak zich leent voor behandeling door ons kantoor.


Ons kantoor is ten allen tijde telefonisch bereikbaar. In het geval wij niet in de gelegenheid zijn uw telefoontje te beantwoorden, bestaat de mogelijkheid tot het inspreken van de voicemail of het versturen van een mail, waarna wij zo spoedig mogelijk bij u op de zaak terug komen.

mr Martine M.E.C. Breij

St. Hubertuslaan 83 | 6467 CJ KERKRADE 

breij@breijletselschade.nl | 045- 511 84 64 

mr Daniël S.G. Lie

Ambachtsstraat 6 | 6461 EW KERKRADE

lie@lieletselschade.nl | 045- 511 84 64